Wie zijn wij…

Click here for English

Wij zijn Sam en Leen!

Wij zijn een Belgisch koppel en sinds 2018 wonen we op een heuvel in Portugal. Hier realiseren wij sinds 2012 onze droom, met vallen en opstaan, maar voornamelijk met veel voldoening: het eigenhandig verbouwen van een rudimentair granieten huis tot een aangename woon- en werkplek. We gaan zoveel mogelijk te werk met ecologische materialen en doen alles met het grootste respect voor de rust en natuur die ons omringen. In een wereld waar alles meer, sneller en beter moet, besloten wij het rustiger aan te doen. En dat bevalt ons ten zeerste!

In onze afgewerkte gastenkamer ontvangen we sinds 2020 gasten van over de hele wereld. In de wintermaanden werken we verder aan het woongedeelte van het huis en onderhouden we het terrein rondom. Binnenkort starten we ook met de bouw van een tiny house op onze weide onderaan.
Hieronder kan je aan de hand van foto’s zien wat voorafging sinds de zomer van 2012 toen we Casa da Ribeira de Cima kochten. Scroll tot helemaal beneden voor het begin.


Winter 22-23

Zomer 2022
En weer is de zomer gepasseerd! Héét was het, geen druppel regen gezien. In het voorjaar begon Leen een nieuwe job in de keuken van de buren. Sam hielp er een handje in de grote moestuin.
Binnenshuis werkte Sam het keukenblok helemaal af, inclusief zwevend dampkapplatform, hij gaf de muren een afwerkingslaag leem en legde kasseitjes onderaan het terras. In oktober was het weer tijd voor de bergen in onze prachtige achtertuin. We deden het tweede deel van de GR50. De reis viel deels in het water, maar wat zijn we blij met al het water dat sindsdien uit de hemel viel!

Voorjaar 2022


Winter 21-22

Zomer 2021
De zomer was opnieuw goed gevuld met nog meer gasten dan vorig jaar, het terras is bijna omheind, de badkamer is afgewerkt (dit keer mét vloer) en het tweede deel van onze toegangsweg is verhard. In oktober gingen we er zelf eens tussenuit en stapten we een stuk van de gloednieuwe GR50 in Gerês.
Ondertussen zijn we gestart met de werken in de keuken en woonkamer, het laatste stuk van ons huis. We hebben ook beslist om te stoppen met de glamping om verschillende redenen maar we broeden al op een nieuw project. De contouren daarvan krijgen stilaan vorm, een tiny house of cabana op ons veld!

Voorjaar 2021
Januari, februari en maart verbleven we in België om onze spaarkas te spijzen. Sam werkte ook nog twee weken in Frankrijk. Sinds een maand zijn we weer terug op de heuvel en we hebben niet stilgezeten. In de moestuin is alles bijna gezaaid en geplant en het terras krijgt stilaan vorm.

zomer 2020:
We blikken terug op een succesvolle zomer. Ondanks de coronacrisis ontvingen we veel enthousiaste gasten uit alle hoeken van de wereld, zowel in de glamping als in de gastenkamer. De hartverwarmende reviews op AirB&B geven ons frisse moed om volgend jaar verder te doen. De eerste reserveringen zijn al binnengelopen!
Ondertussen is ook hier de herfst ingezet en vullen we de lange avonden gezellig bij de kachel. We maken plannen voor het laatste grote karwei: het terras. We hopen hiermee klaar te zijn volgende zomer. Tot binnenkort!Voorjaar 2020

Najaar 2019

Zomer 2019

Voorjaar 2019

Najaar 2018…

Zomer 2018defintieve verhuis

Pasen 2018

Winter 17-18

Zomer 2017

Pasen 2017

Winter 16-17

Pasen 2016

Winter 15-16

Zomer 2015

Pasen 2015

Winter 14-15

Zomer 2014

Pasen 2014

Winter 13-14

Zomer 2013

Zomer 2012

About us


Hi!
We’re Sam and Leen, nice to meet you!

We’re a Belgian couple living in Portugal since 2018. In 2012 we bought Casa da Ribeira de Cima, an abandoned little farm on a hillside. Ever since we’re transforming this ruin step by step to a pleasant and comfortable home. We use as much ecological building materials as possible and try to reduce our impact on the nature surrounding us. In an ever faster developing world we decided to take a step back and take it easier. And do we like it!

The first part we renovated was our guest room which we rent out since the beginning of 2020. During winter we continue the renovation of our house and the maintenance of our long abandoned domain. The pictures above will give you an idea of the road we travelled so far. Enjoy!

%d bloggers liken dit: